Mrs Curlie´s vill förändra svenska folkets fikavanor!

Vi besöker Marie-Therese och Christian Johansson i deras godislada utanför hemmet i Idala. De visar runt och berättar om sina produkter, planer och det stora intresset för fudge och godsaker.

– Välkomna!  Vi har satt på lite kaffe och fikat står framme, säger Marie-Therese. Ladan är renoverad och omgjord invändigt och vi sätter oss ner i den lilla butiksdelen. Framför oss står ett fat med godbitar som vi snart kommer att få veta mer om visar det sig.

– Fudge borde vara lika självklart till det svenska fikat som en kaka eller bulle, fyller Christian i och förklarar. Äkta fudge görs av grädde, smör och socker och vår fudge smälter i munnen. Det är lång hållbarhet och man kan ha limporna hemma i ett skåp i köket. På så sätt har man alltid något hemma när det kommer någon, bara att ta fram en limpa och skära upp ett par härliga bitar. Dessutom är det glutenfritt, vilket många uppskattar.

mrs_curlies-fudge

– Mrs Curlie´s skall vara det nytänkande godsaksföretaget som värnar om traditioner med kvalitetsprodukter. Omsorg genom hela kedjan präglar företaget, från produktion till slutkund, förklarar Christian.

På fikabordet ligger ett litet berg med olika sorter framlagda. Det är sött, men inte knastrande mellan tänderna som fudge ibland kan vara.

– Vi har en len fudge, kallad soft fudge. Vi är otroligt stolta över kvalitén, konsistensen och våra smaker. Smakerna går att variera i det oändliga och vi har naturliga smak- och färgämnen i vår fudge.

– Det är jätteroligt att så många butiker vill sälja vår fudge, säger Christian. Jag tror att det är hela konceptet som lockar, att vi är ett litet företag som tänker stort. Vi försöker hjälpa våra återförsäljare så mycket vi kan med skyltar, smakprover och självklart genom att alltid leverera bästa kvalitet på våra produkter. Vi har växt och gått från noll till 450 återförsäljare i hela Norden på två år, vilket visar att det fungerar.

– All vår fudge kokas i England, men det är vi som tar fram smakerna, säger Marie-Therese och lägger till, äkta engelsk fudge med svenska smaker.

Marie-Therese och Christian är paret som vill införa fudge som ett alternativ till fikat i varje svensks hem och det märks tydligt att deras vision är stark.

Vi packar och skickar vår fudge till återförsäljare måndagar och tisdagar och skickar många paket varje vecka. För oss har Pluskontot betytt mycket. Genom att gå med halverades i stort sett våra fraktkostnader och det har alltid varit väldigt lätt att komma i kontakt med Anders och Lotta. När vi startade vårt företag bestämde vi oss för att samarbeta med enkla människor som brinner för det dom gör. Och det har fungerat bra hittills!

www.mrscurlies.se

mrs_curlies-Paret-logga